Kurser | Problemanalys | Om mig | Kontakt | Galleri

Det är lustigt hur många paralleller man kan dra mellan hund och människa, så många att vi ibland tror att de är människor.

Människans fascination och kärlek till hunden som familjemedlem har intresserat vetenskapsmän och forskare sen lång tid tillbaka. Med hjälp av hundens mycket tillgivna och samarbetsvilliga läggning har oändliga studier kunnat utföras. Vi vet idag mycket mer om hur hundars tankar, inlärning och beteenden faktiskt fungerar - saker som vi inte visste 10-15 år tillbaka. Det är utifrån dessa moderna studier som vårt förhållningssätt till hundar och träning också har förändrats på senare år.

Mitt "hundtänk" grundar sig på dessa studier och i mina kurser lär vi hunden att lära med lek och humor. Vi tar fram ett beteende som vi vill ha och förstärker det.

Jag vänder mig till dig som vill lära dig att utveckla och stärka relationen till din hund. Elit och tävling är inte så viktigt för mig, så det får var och en söka vidare till om ambitionen finns.

Jag heter Cecilia Lindh och är 49 år, hundinstruktör och beteendeanalytiker.

Jag har tre nu utflugna barn och är både mormor och farmor. Jag har arbetat med människor i olika sociala och osociala sammanhang i snart 30 år. All den människoerfarenheten har för mig blivit ett stort plus nu när jag tränar hundar och dess ägare.

Jag är också "mamma" till Zigge 9 år och Zvea 5 år. De är av rasen Parson Russel terrier. Att leva och träna dem har varit väldigt lärorik,t då terrier är en ras som är väldigt självständig och egensinnig. Att leva, arbeta, träna och observera hundar och ägare har nu blivit mitt heltidsjobb.

Mina utbildningar

2012 - Beteendeanalytiker för hund 1 år, HundCampus
2011 - Rallylydnadsinstruktör, Hundens Hus
2011 - Spårläger, Hundcampus
2011 - Komplettering hunddagisutbildning, Hundens hus
2011 - Bra relation TSB-modellen, föreläsning Kenth Svartberg
2010 - Föreläsningar Anders Hallgren
2009 - Hundinstruktör 1 år, Hundens hus

Kurser med egen hund

2010 - Zvea, viltspår med domare (högsta poängen)
2010 - Zigge, nosdiskriminering, Dogma
2009 - Zvea, grytkaraktärsprov, Skogstibble
2009 - Zvea, grytanlagsprov och sprängare, Bassholma
2004 - Zigge, unghundskurs, Hundens hus
2004 - Zigge, valpkurs, Hundens hus

   
© Cecilia Lindh 2010 info@cecilialindh.se | Lyckebyvägen 38, 121 52 Johanneshov, Stockholm| Tel: 0739-38 93 90